V torek, 8. marca, ob 20.00 vas vljudno vabimo na predavanje po spletni aplikaciji Zoom, prvo iz pomladnega cikla Scenarnica ABC:

OTROCI V SREDIŠČU: Ustvarjanje za otroke in mladino v različnih starostnih obdobjih

Predava mag. Martina Peštaj, urednica uredništva otroških in mladinskih oddaj na Televiziji Slovenija in medijska psihologinja

Prijave sprejemamo do 8. marca opoldan na info@dsr.si. Povezavo bomo prijavljenim kandidatom posredovali uro pred začetkom.

Uvodno predstavitev delavnice in predavateljice bo opravila scenaristka Saša Eržen,

zatem sledi predavanje mag. Martine Peštaj o ustvarjanju scenarijev za otroke in mladino.

Mag. Martina Peštaj je urednica Uredništva otroških in mladinskih oddaj na Televiziji Slovenija. V tem programu je bila vrsto let avtorica, scenaristka in urednica oddaj. Strokovno se ukvarja s področjem medijske psihologije, piše članke, predava, sodeluje v raziskovalnih projektih, je članica domačih in mednarodnih žirij ter vabljena gostja konferenc in festivalov. Veliko časa posveča tudi projektom kulturno-umetnostne vzgoje na področju filma, animiranega filma in gledališča za otroke in mlade.

Vljudno vabljeni, udeležba je brezplačna!

Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo

Scenarnica ABC je dodatni razširjeni program scenaristične delavnice Scenarnica, projekta, ki ga v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom že sedmo leto uspešno izvaja Društvo slovenskih režiserjev in režiserk.

Scenarnica ABC je celoletna serija šestih predavanj o različnih praktičnih vidikih scenaristike.

Namenjena je scenaristom, režiserjem in vsem, ki vas zanima pisanje scenarija – tako začetnikom kot profesionalcem in študentom.