V ČETRTEK, 24. FEBRUARJA, vas ob 20.00 vljudno vabimo na portal rtvslo.si, kjer bomo v živo predvajali prvi – in doslej edini – slovenski celovečerni animirani film Socializacija bika?

s sprotnim komentiranjem avtorjev v živo.

Sogovorniki: avtorja Zvonko Čoh in Milan Erič in moderator Igor Prassel.

Filmski večer od blizu na daljavo poteka v organizaciji Društva slovenskih režiserjev in režiserk v sodelovanju z RTV Slovenija in s finančno podporo Slovenskega filmskega centra, javne agencije.

Društvo slovenskih režiserjev in režiserk (DSR) je ob začetku epidemije covid-19 uvedlo nov programski cikel, ki ga je upoštevaje okoliščine mogoče izvajati tudi brez osebnega stika in poteka na portalu Televizije Slovenija rtvslo.si/tv pod skupnim naslovom Filmski večer DSR od blizu na daljavo.

Izbrane filme iz bogate zakladnice slovenske filmske produkcije predvajamo v živo s sprotnim komentiranjem vsakokratnega režiserja in moderatorja, vi pa boste imeli možnost režiserju oz. režiserki  zastavljati vprašanja (pod izpostavljenim člankom, kjer bo vdelano ogledno okno s filmom in pogovorom).

Torej vse, kar ste že od nekdaj želeli vedeti o teh filmih, pa doslej niste imeli priložnosti vprašati.

Letošnjo sezono odpiramo s kultnim celovečernim animiranim filmom

Socializacija bika? (1998, 79 min.) avtorjev Zvonka Čoha in Milana Eriča in v soprodukciji Društva ŠKUC, E-motion film in RTV Slovenija.

Vljudno vabljeni!

Projekt Večeri DSR finančno podpira Slovenski filmski center, javna agencija RS
Projekt Filmski večeri DSR od blizu na daljavo poteka v sodelovanju z RTV Slovenija