Na tokratnem spletnem predavanju bo režiserka in scenaristka Hanna Slak iz lastne dolgoletne prakse pitchanja povzela najpomembnejše značilnosti dobrega kreativnega pitcha in jih začinila z nasveti, primeri in namigi.

Hanna Slak, režiseka in scenaristka, rojena v Varšavi, živi v Berlinu, se v svojem življenju in delu sprehaja med jezikovnimi in nacionalnimi mejami ter mejami filmske forme. Znana je tako po svojih celovečernih igranih filmih kot tudi po dokumentarcih in kratkih eksperimentih. Njeni filmi so bili med drugim prikazani na festivalih, kot so Cannes, Berlinale, Rotterdam, Locarno in Varšava, celovečerni igrani film Rudar pa je bil l. 2018 slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja.

Vljudno vabljeni v našo družbo v torek, 11. maja, ob 20.00.

Prijave sprejemamo do torka, 11. 5. opoldan na info@dsr.si, PRIJAVA NA SCENARNICO ABC.

Povezavo bomo prijavljenim kandidatom posredovali uro pred začetkom.

Scenarnica ABC je dodatni razširjeni program scenaristične delavnice Scenarnica, projekta, ki ga v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom že šesto leto uspešno izvaja Društvo slovenskih režiserjev.

Scenarnica ABC je celoletna serija predavanj o različnih praktičnih vidikih scenaristike. Namenjena je scenaristom, režiserjem in vsem, ki vas zanima pisanje scenarija – tako začetnikom kot profesionalcem in študentom.

Udeležba je brezplačna, vljudno vabljeni!

Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo