Tokratni gost Scenarnice ABC, ki bo na ogled po spletu v torek, 8. 12., ob 20.00,  bo mednarodno uveljavljeni srbski scenarist, režiser in pedagog Srdjan Koljević.

Osnovni okvir predavanja bo univerzalna človeška potreba po pripovedovanju zgodb, vanj pa bomo umestili filmsko dramaturgijo in strukturo ter se spotoma pomudili pri mejnikih od Homerja, preko Aristotela do Hitchcocka. Primerjali bomo značilnosti naracije filma in naracije televizijske serije ter spregovorili o scenariju kot zapisu znakov, preko katerih razumemo filmsko zgodbo. 

Srđan Koljević je scenarist in režiser filmov Sivi kamion rdeče barve, Žena z zlomljenim nosom in Branil sem Mlado Bosno, scenarist filmov Klopka, Krogi, Nataša, Nebeška vaba in soscenarist slovenskega filma Ivan, prejemnika vesne za najboljši igrani celovečerni film, ter televizijske nadaljevanke Jezero. Na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu predava scenaristiko in je eden vodilnih tovrstnih strokovnjakov na področju JV Evrope.

Vljudno vabljeni v našo družbo v torek, 8. decembra, ob 20.00.

Prijave sprejemamo do torka, 8. decembra opoldan,

na info@dsr.si – PRIJAVA NA SCENARNICO ABC.

Predavanje bo v srbščini, vprašanja lahko zastavljate v slovenščini, povezavo bomo prijavljenim kandidatom posredovali uro pred začetkom.

Udeležba je brezplačna, vljudno vabljeni!

Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo

Scenarnica ABC je dodatni razširjeni program scenaristične delavnice Scenarnica, projekta, ki ga v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom že peto leto uspešno izvaja Društvo slovenskih režiserjev.

Scenarnica ABC je celoletna serija predavanj o različnih praktičnih vidikih scenaristike.

Namenjena je scenaristom, režiserjem in vsem, ki vas zanima pisanje scenarija – tako začetnikom kot profesionalcem in študentom.