Zaključno srečanje te sezone bo prava poslastica za filmoljubce in filmoljubke: v torek, 7. junija ob 21.00, se bosta v Kinoteki o svojem ustvarjalnem delu in ljubezni do sedme umetnosti pogovarjala kolega Želimir Žilnik in Karpo Godina. Večer bo povezoval režiserski kolega Boris Petkovič.

Pred in po srečanju bomo zbirali prostovoljne prispevke za nakup profesionalne snemalne opreme za tri novinarje, politične azilante, ki bivajo v azilnem domu v Ljubljani (pobuda Sabine Đogić, Maje Weiss, Filmske iniciative).

Torek, 7. junija, ob 21.00, Slovenska kinoteka

Zaključno srečanje sezone iz cikla, ki jih pripravljamo v sodelovanju s Slovensko kinoteko in z Društvom slovenskih filmskih ustvarjalcev v okviru Večerov Društva slovenskih režiserjev.

Za zaključek smo pripravili posebno poslastico: tokratna sogovornika bosta filmski legendi Želimir Žilnik in Karpo Godina.

Njuno sodelovanje se je začelo z Zgodnjimi deli (Rani radovi, 1969), in že prvi skupni film je požel nagrado na Berlinskem filmskem festivalu. Morda bosta med tokratnim pogovorom (končno) spoznala, da je nastopil čas za njun naslednji skupni film.Pripravila sta izbor insertov iz svojega obširnega opusa, ki bodo osnovna nit za pogovor o njunem bogatem kariernem (in tudi zasebnem) življenju.

Ponuja se nam torej priložnost za nadvse kratkočasen pregled zgodovine slovenskega, jugoslovanskega in svetovnega filma, kot jo vidita in sta jo soustvarjala in doživela dva tenkočutna in drzna umetnika izrazito svojske poetike.